Familiedag

Familie-uitje zeilen op het Statenjacht

Maakt u plannen voor een familie-uitje, dan moet u natuurlijk rekening houden met de uiteenlopende leeftijden en wensen van de hele familie. Aan boord van het Statenjacht De Utrecht is voor iedereen iets te beleven ! Ook kinderen zijn van harte welkom en kunnen helpen bij het zetten van de zeilen en het sturen van het schip. Zijn opa en oma wat minder fit, dan kunnen zij vanuit de comfortabele kussens in het Paviljoen de activiteiten van kinderen en kleinkinderen op het dek gadeslaan.

Zeilen op het Statenjacht – uitstekende activiteit voor jong en oud

Zeilen FamiliedagU hoeft geen zeilervaring te hebben om een zeiltocht te maken op het Statenjacht De Utrecht. De professionele en gastvrije bemanning maakt u wegwijs. Op hun aanwijzingen zeilt u zelf het schip. De handen moeten zo af en toe wel even uit de mouwen. U hijst samen de zeilen en bedient de zwaarden bij het maken van manoeuvres zoals een overstag en een gijp. Aan deze gezamenlijke activiteiten kan iedereen deelnemen. Ook de kinderen zijn hierbij van harte welkom.

Mogelijke programma’s

Het programma voor onze zeiltochten stellen wij altijd in goed overleg met u samen. Wilt u een indruk van de mogelijkheden zien? Kijk dan eens bij onze voorbeelden voor een middagzeiltocht, een zeildagtocht of een zeiltocht met BBQ. De thuishaven van het Statenjacht is Volendam, maar vertrek vanuit andere havens is ook mogelijk.

Voorzien van alle moderne gemakken

Het Statenjacht De Utrecht is een authentieke reconstructie van een zeilschip uit de 18e eeuw is. Maar bij de bouw is wel rekening gehouden met wensen en eisen van deze tijd. Het schip is dan ook voorzien van alle moderne gemakken zoals een goed geoutilleerde horecakeuken. Zowel boven- als benedendeks treft u ruimtes aan waar u bij wat minder mooi weer comfortabel kunt vertoeven.

Eten en drinken tijdens uw familie-uitje

Tijdens uw familiedag wordt er uitstekend voor u gezorgd. Het schip beschikt over een professionele keuken, waar de heerlijkste gerechten uit tevoorschijn komen. Ons cateringaanbod wisselt per seizoen en per jaar. Vraagt u bij ons een voorstel aan voor een familiedag aan boord van het Statenjacht, dan sturen wij u het dan geldende cateringaanbod ook toe. Zijn er speciale wensen, dan horen wij dat graag zodat wij hier rekening mee kunnen houden.