Stichting Statenjacht Utrecht

Stichting Statenjacht Utrecht

Stichting Statenjacht Utrecht is een algemeen nut beogende instelling. De inkomsten uit de verhuur van het schip worden aangewend voor onderhoud van het historische schip en ideële doelen. Zo worden er jaarlijks een aantal vaartochten georganiseerd voor cliënten van Abrona; een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking die nooit aan vakantie toekomen. Het bestuur van de Stichting Statenjacht is als volgt samengesteld:

K.B. Boersma (Bauke)

Voorzitter


Van jongs af aan ben ik te vinden op en aan het water. Altijd met bootjes en boten in de weer. Vele jaren actief geweest als bestuurder in verenigingen en stichtingen op het gebied van (jeugd)zeilen en zeilevenementen. Het is me een genoegen om samen met alle vrijwilligers, de bemanning en het bestuur een bijdrage te kunnen leveren aan de instandhouding van het Statenjacht “De Utrecht”, waarvan de bouw destijds als werkgelegenheids- en scholingproject door Rotary club Utrecht is opgezet.

A. Rutgers (Arianne)

Secretaris


Het is mij een eer en een genoegen om deelgenoot te zijn van een geweldige en enthousiaste club mensen die op een indrukwekkende manier in staat is om het Statenjacht in de vaart te houden.

B. van den Broek (Birgitte)

Penningmeester


Toen ik van mijn voorganger, Sabine de Wijkerslooth, begreep dat deze vacature vacant zou komen, twijfelde ik geen seconde. Zo leuk om betrokken te zijn bij het prachtige Statenjacht en vooral omdat het ook ingezet wordt om sociale impact te genereren. Ik ben zelf een fervent zeiler, een extra reden om penningmeester te worden van Statenjacht ‘De Utrecht’. Als penningmeester is het een mooie uitdaging om het schip goed onderhouden in de vaart te houden en zodoende de woelige baren te vermijden.

S. van Royen (Sebald)

Portefeuille Onderhoud


Zeilen is voor mij een prachtige manier om nieuwe gebieden te ontdekken en te genieten van het water, wind en de natuur. De elementen die al eeuwen het fundament vormen van de Nederlandse handels- en ontdekkingsgeest. Nog steeds is zeilen een prachtige manier van vervoer en ik geniet van onze eigen lemsteraak op vele momenten. Het statenjacht laat het zeilen samenkomen met de historie van de vroegere schepen. Om vanuit het bestuur een bijdrage te kunnen leveren aan het gebruik en voortbestaan van dit prachtige schip is een feest. Speciaal de houtbouw, traditionele tuigage en manier van varen met het schip doen het transport van de 18e eeuw herleven en is een prachtige ervaring om mee te maken.