Volendam

Haven Volendam – thuishaven in de zomermaanden

Voor het maken van zeiltochten over het IJsselmeer heeft het Statenjacht “De Utrecht” haven Volendam als thuishaven gekozen.  Het schip ligt middenin de historische haven. Verwachten we gasten aan boord, dan wappert onze enorme driekleur u tegemoet. U kunt ons echt niet missen !!! Vanuit hotel Spaander wandelt u in nog geen 2 minuten naar onze ligplaats.

Vanuit Volendam varen we direct het IJsselmeer op, waarna de zeilen gezet kunnen worden. Wilt u ergens even van boord, dan zijn er vanuit Volendam verschillende leuke bestemmingen bereikbaar. De dorpjes Marken en Monnickendam zijn zeker een bezoekje waard. Blijft u langer aan boord, dan ligt de haven van Hoorn misschien binnen bereik. Waait de wind uit een andere hoek, dan is Forteiland Pampus misschien bereikbaar.

Volendam behoort tot de meeste bekende dorpen van Nederland. Het staat internationaal bekend om zijn klederdracht, de visserijhaven en niet te vergeten, de typische palingsound. Het dorp heeft een rijke historie die in verschillende musea is ondergebracht. Zo zijn er het Volendams Museum, het Palingsound Museum, het Sigarenbandhuisje, en de Visafslag. Ook de enorme kunstcollectie van hotel Spaander is een bezoekje waard. Het dorp Volendam biedt dan ook uitgelezen mogelijkheden voor een heerlijk dagje uit. Langs de dijk treft u verschillende kroegjes en restaurantjes aan waar u een drankje kunt drinken of een maaltijd kunt gebruiken. Vanuit al deze locaties heeft u een prachtig uitzicht over het IJsselmeer. In de prachtige omgeving van Volendam kunt u een heerlijke fietstocht maken door het Hollandse landschap

Haven Volendam – bereikbaarheid

Haven VolendamPer auto of touringcar. Volendam is per auto en touringcar goed bereikbaar via de N247. Houd van maandag tot en met vrijdag rekening met de “busjesfile”. In Volendam wonen veel bouwvakkers, die ‘s morgens tussen 05:00 uur en 07:00 uur vanuit Volendam naar hun werk rijden. ‘s Middags tussen 15:00 uur en 17:00 uur rijden zij weer terug naar huis. De N247 (de enige toegangsweg van en naar Volendam) wil dan nog wel eens bestaan uit een lange rij busjes, caddy’s en auto’s met aanhangers die stapvoets van of naar het dorp rijden.

Openbaar vervoer. Maakt u gebruik van het openbaar vervoer? Dan heeft u van de busjesfile geen last. Vanaf Amsterdam Centraal Station vertrekt er ieder half uur een bus naar Volendam. Deze bus brengt u ook weer terug naar Amsterdam. De N247 heeft een vrije busbaan. Voor exacte vertrektijden en haltes, raadpleeg de website van 9292.

Haven Volendam – parkeren

Volendam is berekend op miljoenen bezoekers per jaar en heeft dan ook gezorgd voor uitstekende parkeermogelijkheden. Rondom de haven treft u op loopafstand verschillende parkeerplaatsen aan, waarvan een aantal ook geschikt zijn voor touringcars. Meer informatie over deze mogelijkheden kunt u vinden op Parkeren Volendam