Internationaal

Hollandse verrassing voor internationaal gezelschap

Tijdens een evenement waarvoor ook deelnemers uit het buitenland zijn uitgenodigd mag een beetje Hollandse cultuur natuurlijk niet ontbreken. Hoe verrassend pakt u uit wanneer u uw gasten meeneemt voor een zeiltocht aan boord van het Statenjacht De Utrecht !

Internationaal EvenementHet Statenjacht “De Utrecht” is een getrouwe replica van een statenjacht. Het schip is gebouwd aan de hand van bouwtekeningen uit 1746. Statenjachten werden in de gloriedagen van de VOC gebruikt voor het vervoer van belangrijke personen. De Hoge Heeren gebruikten de statenjachten als luxe vervoermiddel en als locatie voor overleg. Er werd aan boord natuurlijk uitstekend voor de opvarenden gezorgd. Het Statenjacht “De Utrecht” wordt heden ten dage voor exact hetzelfde doel gebruikt. Historisch verborgen achter deurtjes en luiken zijn voorzieningen aangebracht die het schip geschikt maken voor een luxe verblijf aan boord conform de eisen van deze tijd. Benedendeks treft u bijvoorbeeld een grote horeca keuken aan waaruit onze chef-kok de heerlijkste gerechten serveert.

Een zeiltocht aan boord van het Statenjacht “De Utrecht” biedt uitgelezen mogelijkheden voor het combineren van business en pleasure.

Internationaal Evenement

In de Heerenkamer kunt u zich terugtrekken voor overleg. Vanuit het Paviljoen heeft u een prachtig uitzicht over de Hollandse wateren. Aan dek kunt u de handen uit de mouwen steken en ervaren hoe het is om een VOC zeilschip te besturen.

Meerdaags internationaal evenement

Het meest bekende dorp van Nederland is de thuishaven van het Statenjacht “De Utrecht”. Het schip ligt afgemeerd middenin de historische haven van dit bijzondere vissersdorp. Een unieke plaats om uw buitenlandse gasten te ontvangen. Voor overnachting kunt u terecht bij het bijzondere Art Hotel Spaander dat zich ook in de haven bevindt, op 2 minuten loopafstand van het schip. Het Het hotel is Oud Hollands ingericht en beschikt over een uitgebreide kunstverzameling. De conservator neemt u desgewenst mee voor een rondleiding langs alle verzamelde werken. Internationaal EvenementVolendam is vanaf luchthaven Schiphol binnen een half uur bereikbaar.

Stapt u liever in een andere haven aan boord van het Statenjacht? Vraag naar de mogelijkheden. Ook wanneer u meer informatie en/of een voorstel wilt ontvangen voor uw relatie evenement kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.