Sail Kampen – Pasen 2018

Sail Kampen 2018 – 30 maart t/m 2 april 2018

Het Statenjacht De Utrecht was dit jaar al vroeg op het water te vinden. Eind maart vertrokken we uit de Veilinghaven van Utrecht om deel te nemen aan Sail Kampen 2018, een groots nautisch evenement dat plaatsvond tijdens de Paasdagen.

Vlootschouw en “open schip”

Op vrijdagavond hebben we deelgenomen aan de vlootschouw, waarbij het Statenjacht volledig bezet was met passagiers die dit spektakel van dichtbij wilden meemaken.  Op zaterdag, zondag en maandag lag het schip van 10:00 uur tot 17:00 uur ter bezichtiging aan de kade en hebben we duizenden bezoekers mogen ontvangen. Onze kok Marike serveerde vers afgebakken broodjes met makreel en een bijzonder sausje en onze scheepsbar was geopend. Bezoekers bleven dan ook gezellig even bij ons hangen. Veel van deze bezoekers waren geïnteresseerd in meer informatie over de zeiltochten en vaartochten die het Statenjacht tijdens de zomermaanden maakt. We hopen ze snel eens terug te zien aan boord tijdens een feest, bedrijfsuitje of op een vaartocht voor individuelen.

 

Eetcafe Statenjacht

Eetcafé Kampen – Kamper Stampen en andere lekkernijen

‘s Avonds hebben de bezoekers van Sail Kampen kennis kunnen maken met de heerlijke maaltijden en de ontspannen sfeer van ons bijzondere stamppottenrestaurant: Eetcafé Statenjacht. Kok Marike Schokking en schipper Jarl Suijs hadden voor deze gelegenheid een speciale “Kamper Stamp” op het menu gezet. Deze stamp kende een vlees-, vis- en een vegetarische variant. Als toetje stond natuurlijk de niet te versmaden “Hemelsche Modder” op het menu. Ook nu weer “vol schip”. Een mooie kennismaking voor bezoekers van Sail Kampen met Eetcafé Statenjacht. Graag tot ziens aan boord in de Veilinghaven van Utrecht of op een van onze bijzondere zeiltochten op het IJsselmeer.

 

Sail Evenementen

Sail Kampen – een zeer geslaagd evenement

In de binnenstad van Kampen gonsde het van overige activiteiten. De grote braderie slingerde zich door de hele binnenstad. Overal waren toneelvoorstellingen en tentoonstellingen te bezoeken. Tientallen shanti koren en bandjes hebben Sail Kampen muzikaal ondersteund. Zoals de organisatie van Sail Kampen al had beloofd was een bezoek aan Sail Kampen een prachtig dagje uit met familie, vrienden en relaties.

Statenjacht “De Utrecht” mag terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Bij een volgende Sail Kampen zijn we graag weer aanwezig.