Zeilen op het IJsselmeer

Zeil op zondag 19 mei 2024 met ons mee.

Je hebt geen zeilervaring nodig om deel te nemen aan deze bijzondere zeiltocht. Desondanks kun je, onder begeleiding van onze professionele bemanning, meehelpen om het schip te zeilen. Neem je liever niet actief deel aan de zeiltocht, dan is er zowel boven- als benedendeks voldoende comfortabele ruimte om heerlijk te genieten. Gun jezelf zo’n prachtige dag onder zeil.  Of geef ‘m cadeau.

Zeiltochten IJsselmeerAfvaart Volendam.

Programma:

10:00 uur – inscheping en ontvangst: Het Statenjacht ligt afgemeerd in de historische haven van Volendam. Parkeren is (zowel gratis als betaald) mogelijk op verschillende plaatsen op loopafstand van onze ligplaats. Als je aan boord komt wordt je ontvangen door onze bemanning met een kopje koffie of thee waarbij we iets lekkers serveren. Als iedereen aan boord is gooien we de trossen los.

We verlaten de haven van Volendam. Eenmaal op open water vragen wij iedereen om een handje te komen helpen bij het zetten van de zeilen. Op aanwijzingen van de bemanning zeil je zelf het schip. We zeilen een mooie ronde over het IJsselmeer of de Gouwzee. Terwijl we afkoersen op de haven van Marken wordt er een lekkere broodjeslunch geserveerd.

13:30 – 14:30 uur – We meren af in de haven van Marken. Op de kade staat een gids in klederdracht klaar die jullie meeneemt voor een wandeling langs de mooiste plekjes van dit voormalige schiereiland

Zeilen met familie14:30 – 17:00 uur – Terug naar de haven. Na ons bezoek aan Marken zetten de zeilen weer en varen terug naar Volendam. Uw gastvrouw zorgt tijdens de tocht voor een hapje bij de borrel.

17:00 uur – Einde programma in de haven van Volendam

PRIJS:  We kunnen u deze unieke zeiltocht aanbieden voor een bedrag van € 87,50 per persoon (kinderkorting tot 12 jaar 50%). Dit bedrag is inclusief:

  • Scheepshuur en diensten van de bemanning
  • Koffie/thee met iets lekkers bij ontvangst
  • Een lunch van gevarieerd belegde broodjes, koffie/thee, melk en jus d’orange
  • Een borrelgarnituur
  • Rondleiding over Marken

Drankjes uit de boordbar zijn niet inbegrepen. U kunt de drankjes contant of per PIN aan het eind van de zeiltocht afrekenen bij uw schipper. Het is niet toegestaan om eigen drankjes mee te nemen.

INSCHRIJVEN:

Stuur een email naar info@statenjacht.nl of bel ons op 0294-700 230 en vermeld daarbij:

  • Je naam, telefoonnummer en emailadres
  • Het aantal personen (volwassenen en kinderen tot 12 jaar)

Je ontvangt na je aanmelding van ons een factuur voor het aantal opgegeven deelnemers. Zodra deze factuur is betaald is je inschrijving definitief.

VOORWAARDEN:

  • Voor deze zeiltocht hebben we minimaal 15 deelnemers nodig. Heb jij je aangemeld, dan ontvang je van ons bericht zodra dit aantal is bereikt. Betaal de factuur dan ook zo snel mogelijk, zodat wij je snel kunnen informeren. Mocht de tocht vanwege te weinig deelnemers niet doorgaan, dan restitueren wij het door jou betaalde bedrag. Indien mogelijk kunnen wij je ook een andere tocht aanbieden.
  • Bij een windkracht van 6Bft of meer kan deze tocht niet plaatsvinden. Mocht deze omstandigheid zich voordoen, dan ontvang je van ons een uitnodiging voor inscheping op een andere, nader te bepalen datum. Schikt deze datum je niet, dan restitueren wij het bedrag dat je inmiddels hebt betaald.