Zeilen op het IJsselmeer

Zeiltochten IJsselmeer – 2020

Data 2020 volgen binnenkort

U heeft geen zeilervaring nodig om deel te nemen aan deze bijzondere zeiltochten IJsselmeer. U zeilt zelf het schip, maar onze professionele bemanning maakt u wegwijs en houdt natuurlijk een oogje in het zeil.  Neemt u liever niet actief deel aan de zeiltocht, dan is er zowel boven- als benedendeks voldoende comfortabele ruimte om heerlijk te genieten. Gun uzelf zo’n prachtige dag onder zeil.  Of geef ‘m cadeau.

Zeiltochten IJsselmeerProgramma

09:30 uur – inscheping en ontvangst: Het Statenjacht ligt afgemeerd in de historische haven van Volendam. Parkeren is (zowel gratis als betaald) mogelijk op verschillende plaatsen, op loopafstand van onze ligplaats. Als u aan boord komt wordt u ontvangen door onze bemanning met een kopje koffie of thee waarbij we iets lekkers serveren. Als iedereen aan boord is gooien we de trossen los.

10:00 – 16:00 uur – zeilen hoog: Eenmaal buiten de haven vraagt de bemanning u om een handje te helpen bij het zetten van de zeilen en het sturen van het schip. We maken een mooie zeiltocht over het IJsselmeer. Koers is afhankelijk van weer en wind. Na het middaguur serveren we een schipperslunch. ‘s Middags meren we af in Monnickendam of Marken, waar u een uurtje van boord kunt voor een wandeling. De bemanning zorgt in de middag voor een gezellige hap bij de borrel. Drankjes kunt u bestellen aan de boordbar (niet in de prijs begrepen).

16:00 – 16:30 uur – terug naar Volendam: Aan het eind van de middag doeken we samen met u de zeilen weer op en varen we terug naar de haven van Volendam, waar u weer van boord gaat.

Prijs en omschrijving arrangement:

De prijs voor deze bijzondere zeiltocht bedraagt € 67,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar € 40,00. Deze prijs is inclusief scheepshuur, diensten van de bemanning, een ontvangst met koffie/thee en iets lekkers, een mooie scheepslunch, bezoek aan een IJsselmeerdorpje en hapjes bij de middagborrel. Drankjes zijn niet inbegrepen. U kunt deze contant aan boord afrekenen.

Kaartjes kopen – alleen online verkrijgbaar via www.meevaren.nl:

Tickets voor deze bijzondere zeiltochten zijn alleen online verkrijgbaar. Ga hiervoor naar www.meevaren.nl. Wacht niet te lang met reserveren. We mogen maximaal 27 passagiers meenemen en vol = vol …..