Het statenjacht de Utrecht

Het Statenjacht De Utrecht

Het Statenjacht De Utrecht is gebouwd aan de hand van originele bouwtekeningen uit 1746. Het prestigieuze bouwproject was een initiatief van de Rotaryclub Utrecht in het kader van een werkgelegenheidsproject.

De bouw

Zo’n 100 werkloze jongeren hebben onder leiding van scheepsbouwer Cees Sars 6 jaar aan het schip gebouwd en hebben daardoor een prachtig ambacht geleerd, waarmee ze allemaal aan de slag konden op de reguliere arbeidsmarkt.

Bij de bouw van het Statenjacht is rekening gehouden met de toekomt van het schip. Historisch verantwoord verborgen achter deurtjes en luiken bevindt zich moderne besturingstechniek, een goed geoutilleerde kombuis en is het schip van alle hedendaagse gemakken voorzien. Zo kan het schip worden ingezet als locatie voor bedrijfsuitjes, familiedagen en andere evenementen en in eigen onderhoud voorzien.

Sieraad van de Hollandse wateren

Het rijk versierde Statenjacht De Utrecht is sinds de tewaterlating ongetwijfeld het meest gefotografeerde schip dat de Hollandse wateren bezeilt.

Over de historie en de bouw van het schip is een prachtig boek verschenen waarin heel veel beeldmateriaal is opgenomen. Een must-have voor elke scheepsliefhebber !!!

Het boek is bij ons kantoor te bestellen voor een bedrag van € 25,00 per exemplaar, inclusief verzendkosten. Via het contactformulier kunt u contact opnemen met ons.