Catering aan boord

Verzorging aan boord van het Statenjacht

De bemanning van het Statenjacht is erg gastvrij en bezorgt u graag een onvergetelijke dag aan boord. Daar hoort natuurlijk ook een uitstekende verzorging van de “innerlijke mens” bij. Er wordt dan ook veel aandacht geschonken aan de catering aan boord van het Statenjacht. Om u alvast een indruk te geven van wat u zoal op het menu zult aantreffen stellen we u graag even voor aan Peter Kramer, die de scepter zwaait in de kombuis van het Statenjacht.

Uw chef-kok aan het woord

Statenjacht de Utrecht Met ingang van vaarseizoen 2022 verzorg ik de catering aan boord tijdens de zeiltochten, de vaartochten over de Vecht en de meeste evenementen. Als er gekozen wordt te varen op een robuust en magnifiek schip als het Statenjacht, dan moet daar mijns inziens voedsel tegenover staan met eenzelfde robuustheid en uitstraling. Daarom ga ik voor eerlijk, vers en mooi eten met een robuust randje. Ik kan rekening houden met alle mogelijke allergieën en dieetwensen, mits ik dit uiterlijk twee weken van te voren weet. Voor vragen en overleg kunt u altijd contact met mij opnemen.”

Catering aan boord – voorbeelden en mogelijkheden

Zeilen StatenjachtEen ontvangst waarbij de geuren van vers gebakken appeltaart u tegemoet komen. Een lunch met dubbeldekkers van robuust landbrood, belegd met oude kaas, botersla, augurk en mosterd of warme beenham, gebakken uitjes, zuurkool en honing-mosterdsaus, makreelspread met radijs en dille op roggedubbel, een goed gevulde quiche, verse fruitsalade en natuurlijk een soep met ingrediënten van het seizoen. Loopt het water u al in de mond? We doen er nog een schepje bovenop als u ook de avondmaaltijd bij ons gebruikt. Peter’s Captains Diner en zijn Bourgondische Vleestafel zijn niet te versmaden. Langzaam gegaard buikspek, parelgortsalade met groene asperge en pecorino. Verse worst gedraaid door Slager Dick, waterkerssalade met peer en hazelnoot…. Zoals Peter al heeft gezegd. Het menu is samengesteld uit robuuste gerechten met een knipoog naar de tijden van weleer, maar gekleed in een hedendaags gezond en (h)eerlijk jasje.

Uw wensen voor catering aan boord

Bedrijfsuitje Zeilen StatenjachtPeter stelt ieder seizoen een cateringlijst samen van gerechten waaruit u een keuze kunt maken. Wanneer u bij ons een offerte opvraagt van uw evenement, dan nemen wij passende catering in het voorstel op en sturen u de voor het betreffende seizoen samengestelde mogelijkheden toe. Aanpassingen zijn in overleg met Peter altijd mogelijk.