Catering aan boord

Verzorging aan boord van het Statenjacht

De bemanning van het Statenjacht is erg gastvrij en bezorgt u graag een onvergetelijke dag aan boord. Daar hoort natuurlijk ook een uitstekende verzorging van de “innerlijke mens” bij. Er wordt dan ook veel aandacht geschonken aan de catering aan boord van het Statenjacht. Om u alvast een indruk te geven van wat u zoal op het menu zult aantreffen stellen we u graag even voor aan Marike Schokking, die de scepter zwaait in de kombuis van het Statenjacht.

Uw chef-kok aan het woord

Statenjacht de Utrecht” Sinds 2010 maak ik, Marike Schokking, deel uit van de vaste bemanning van het Statenjacht. ‘s Zomers begonnen als matroos, ’s winters als kok in het Eetcafé Statenjacht wanneer het schip aan de Veilinghavenkade in Utrecht ligt. Sinds 2016 mag ik door het behalen van mijn zeilbewijs het schip ook varen. Ik ben aan boord dus van alle markten thuis. Maar als “kookfanaat” ligt mijn hart toch echt in de kombuis. Met ingang van vaarseizoen 2017 verzorg ik daarom ook de catering tijdens de zeiltochten, de vaartochten over de Vecht en de meeste evenementen. Als er gekozen wordt te varen op een robuust en magnifiek schip als het Statenjacht, dan moet daar mijns inziens voedsel tegenover staan met eenzelfde robuustheid en uitstraling. Daarom ga ik voor eerlijk, vers en mooi eten met een robuust randje. Al het vlees dat ik gebruik is afkomstig van Keurslagerij Dick van Schip uit Utrecht en is allergenenvrij. Ik kan rekening houden met alle mogelijke allergieën en dieetwensen, mits ik dit uiterlijk twee weken van te voren weet. Voor vragen en overleg kunt u altijd contact met mij opnemen.”

Catering aan boord – voorbeelden en mogelijkheden

Zeilen StatenjachtEen ontvangst waarbij de geuren van vers gebakken appeltaart u tegemoet komen. Een lunch met dubbeldekkers van robuust landbrood, belegd met oude kaas, botersla, augurk en mosterd of warme beenham, gebakken uitjes, zuurkool en honing-mosterdsaus, makreelspread met radijs en dille op roggedubbel, een goed gevulde quiche, verse fruitsalade en natuurlijk een soep met ingrediënten van het seizoen (komkommersoep met rivierkreeftjes en zeekraal ?). Loopt het water u al in de mond? We doen er nog een schepje bovenop als u ook de avondmaaltijd bij ons gebruikt. Marike’s Captains Diner en haar Bourgondische Vleestafel zijn niet te versmaden. Langzaam gegaard buikspek, parelgortsalade met groene asperge en pecorino. Verse worst gedraaid door Slager Dick, waterkerssalade met peer en hazelnoot…. Zoals Marike al heeft gezegd. Het menu is samengesteld uit robuuste gerechten met een knipoog naar de tijden van weleer, maar gekleed in een hedendaags gezond en (h)eerlijk jasje.

Uw wensen voor catering aan boord

Bedrijfsuitje Zeilen StatenjachtMarike stelt ieder seizoen een cateringlijst samen van gerechten waaruit u een keuze kunt maken. Wanneer u bij ons een offerte opvraagt van uw evenement, dan nemen wij passende catering in het voorstel op en sturen u de voor het betreffende seizoen samengestelde mogelijkheden toe. Aanpassingen zijn in overleg met Marike altijd mogelijk.