Sail Pampus 2018

Statenjacht PampusSail  Pampus 2018 – 25 en 26 augustus 2018

Versie vier van Sail Pampus 2018. Pampus pakt elk jaar weer groter uit. Dit nautische festival mag zich dan ook verheugen in een groeiend aantal bezoekers. Statenjacht “De Utrecht” was er vanaf de eerste Sail Pampus bij. We zien het evenement groeien en nemen inhoudelijk langzaamaan ook actiever deel aan de invulling hiervan. Was het Statenjacht tijdens de eerste twee edities van Sail Pampus alleen te bezichtigen – de afgelopen twee jaar is het voor bezoekers ook mogelijk geweest om een prachtige zeiltocht aan boord van “De Utrecht” te maken.

Sail Pampus – zeilen op het Statenjacht

Sail Pampus StatenjachtSinds 2017 heeft de organisatie van Sail Pampus het Statenjacht niet alleen ter bezichtiging aan de steiger van het forteiland gelegd. Het Statenjacht wordt vanaf Sail Pampus 2017 ook ‘s morgens ingezet voor het maken van een zeiltocht vanuit Muiden. In 2017 waren deze zeiltochten al een succes. In 2018 hebben we de beschikbare plaatsen (maximaal 27 personen per dag) moeten verloten. We hebben tijdens Sail Pampus 2018 tweemaal 27 bofkonten een prachtige ochtend kunnen bezorgd.

‘s Middags lag het Statenjacht schip op een mooie plaats aan de steiger van het forteiland, zodat alle bezoekers aan Sail Pampus het schip konden bezichtigen. Wederom een erg geslaagde Sail Pampus, waaraan wij met plezier hebben deelgenomen.

Sail Pampus 2019

Zeilen naar PampusSail Pampus 2019 gaat gezien het groeiende succes van dit mooie nautische evenement zeker georganiseerd worden. We hopen dat het Statenjacht “De Utrecht” er in 2019 weer bij mag zijn. Misschien kan er in het programma van Sail Pampus wat meer ruimte gemaakt worden voor zeiltochten aan boord van ons bijzondere zeilschip. Wanneer we door Pampus worden uitgenodigd laten we dat via onze website en natuurlijk via onze nieuwsbrief weten. Wilt u als eerste geïnformeerd worden? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van het Statenjacht. U kunt hiervoor uw mailadres onderaan de pagina achterlaten.