Statenjacht Keuken

Catering Statenjacht De Utrecht

Een verblijf op het water maakt hongerig. De catering op het Statenjacht vormt dan ook een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsuitje, familiedag of bruiloft. Tijdens onze zeil- en vaartochten komen er heerlijke lunches, happen en buffetten uit onze kombuis. In de wintermaanden wordt er bij Eetcafé Utrecht gezorgd voor een stevige, bijzondere maaltijd. Waar komt dat heerlijke eten vandaan?

Uw chef-kok: Marike Schokking

Catering Statenjacht

Marike maakt al vanaf 2010 deel uit van de vaste bemanning van het Statenjacht De Utrecht. Begonnen als matroos en na het behalen van haar zeilbewijs mag zij het schip ook sturen. Samen met schipper Jarl Suijs exploiteert zij het Statenjacht De Utrecht in de wintermaanden als “Eetcafé Utrecht”. Na alle taken die Marike in de afgelopen jaren aan boord heeft verricht heeft zij besloten voor een vaste plaats aan boord: in de kombuis. Want daar ligt uiteindelijk toch haar hart. Marike: “Als er gekozen wordt te varen op een robuust schip, dan moet daar voedsel tegenover staan met eenzelfde robuustheid en uitstraling. Ik denk dan aan een geroosterd varken met een appel in de bek en een enorme vleesknots waar machtige mannen hun tanden in zetten. Dat gaat natuurlijk iets te ver, maar inspireert wel. Ik ga voor vers en mooi eten met een robuust randje. Al het vlees is afkomstig van Keurslagerij Dick van Schip uit Utrecht en is allergenenvrij. Ik kan rekening houden met alle mogelijke  dieetwensen. Vragen of overleg? Neem gerust contact op.”

Menu Statenjacht De Utrecht

Marike heeft voor de zomermaanden een aantal mooie menusuggesties samengesteld. Haar cateringaanbod zomer treft u hierbij aan. Wanneer u bij ons een voorstel aanvraagt voor een zeiltocht of vaartocht nemen wij daarbij een passend voorstel voor catering in mee. Het menu voor de wintermaanden verandert wekelijks en kunt u vinden op de website van Eetcafe Utrecht.

Catering Statenjacht