STATENJACHT NIEUWS

Het Statenjacht op DelfSail 2016

Eindelijk, na zeven jaar, is het weer zover en gaat in 2016 de zesde editie van DelfSail van start. DelfSail, het andere Sail-evenement van Nederland, de Sail met het ‘warme hart’.
Het Statenjacht de Utrecht is er weer bij. De Sail waar bijzondere aandacht wordt besteed aan de bemanningen die ons bezoeken. Waaronder veel trainees – jongeren tussen de 15 en 25 jaar – die met hun reis het avontuur aangaan en een kans krijgen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, internationale vriendschap en onderling begrip voor elkaar! Maar ook aan de bezoekers van DelfSail (tijdens DelfSail 2009 waren dat er ruim 850.000).

Statenjacht nieuws; delfsail 2016

 

 

 

 

 

Programma 
Van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli 2016 is het feest in Delfzijl! We gaan met z’n allen genieten van een schitterend internationaal maritiem feest. Het programma, nu nog op hoofdlijnen, ziet er als volgt uit:

Dag 1
woensdag 29 juni
Openingsconcert Eemshaven
Dag 2
donderdag 30 juni
Sail In Parade · Captain’s Reception · Divers Entertainment
Dag 3
vrijdag 1 juli
Crew Sport · Crew Parade · Crew Party · Divers Entertainment
Dag 4
zaterdag 2 juli
Focus op de haven · Divers Entertainment
Dag 5
zondag 3 juli
Sail Out Parade

 Statenjacht nieuws; delfsail 2016

 

 

Het Statenjacht op SAIL 2020

Sail blijft een schitterend schouwspel van schepen en hun crews, met aan wal veel leuke festiviteiten.
Sail Amsterdam wordt elke vijf jaar gehouden en is Nederlands grootste maritiem evenement. Naar verwachting zal in 2020 het evenement weer 5 dagen duren.
Het Statenjacht de Utrecht is er dan zeker weer bij.

Statenjacht nieuws; Sail 2020In 2015 vond de negende editie plaats. Voor het Statenjacht was deelname aan SAIL Amsterdam 2015 een groot succes.
Het Statenjacht heeft 11 tochten gedurende Sail 2015 kunnen varen De grootste en indrukwekkendste Tall Ships van de hele wereld deden onze hoofdstad aan en er was een record aantal bezoekers op de kade Vanaf het Statenjacht de Utrecht waren deze erg goed te zien.

Traditiegetrouw zal de Amsterdamse haven weer dagenlang zinderen van alle muziek, cultuur en nautische rijkdom. Meer dan een miljoen mensen zullen het evenement bezoeken, te voet of per boot. Een uniek feest waar je zeker bij wilt zijn! Sinds Sail Amsterdam in 1975 voor de eerste keer georganiseerd werd, is het evenement dan ook uitgegroeid tot één van de belangrijkste relatie evenementen in Nederland.

Programma Sail Amsterdam 2020 (onder voorbehoud)
Het Statenjacht De Utrecht zal op de 1e dag meevaren met de Sail-in.
Vele mooie tall ships komen die dag vanuit IJmuiden richting de Amsterdamse IJhaven gevaren. Een fantastisch spektakel om te zien en om vanaf het Statenjacht de Utrecht mee te maken!
Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er ‘s middags en ‘s avonds vaartochten.
De tall ships zijn te bezichtigen en het Amsterdamse IJ barst bijna uit zijn voegen van de vele bootjes, bezoekers en gezelligheid.
Elke avond wordt het feest afgesloten met een groots vuurwerk en live muziek.
Zondag is de Sail Out en worden de tall ships weer begeleid naar open zee, het Statenjacht de Utrecht is er zeker weer bij.

 

Statenjacht nieuws; Sail 2015

Dankwoord Sail 2015

Meevaardag Sail 2015 voor vrijwilligers en sponsors