Catering aan boord

Marike KOOKT – aan boord

Met ingang van het vaarseizoen 2017 mag ik, Marike Schokking, de catering gaan verzorgen voor het Statenjacht. Dit is het zesde seizoen dat ik op het schip vaar. ’s Zomers begonnen als maat, ’s winters als de kok in het Eetcafé wanneer het Statenjacht aan de Veilinghavenkade ligt. Sinds vorig jaar mag ik ook op het schip varen door het behalen van mijn zeilbewijs, maar mijn hart ligt toch in de kombuis. Nu aan mij de schone taak een manier van cateren aan te bieden die bij het schip en haar tijdsgeest past. Als er gekozen wordt te varen op een robuust en magnifiek schip, dan moet daar voedsel tegenover staan met eenzelfde robuustheid en uitstraling. Daarom ga ik voor eerlijk, vers en mooi eten met een robuust randje.
Al het vlees dat ik gebruik is afkomstig van Keurslagerij Dick van Schip uit Utrecht en is allergeenvrij. Ik kan rekening houden met alle mogelijke allergieën en dieetwensen, mits ik dit uiterlijk twee weken van te voren weet. Voor vragen en overleg kunt u altijd contact opnemen.