Sail Amsterdam 2020

Het Statenjacht op Sail Amsterdam 2020

Sail blijft een schitterend schouwspel van schepen en hun crews, met aan wal veel leuke festiviteiten.
Sail Amsterdam wordt elke vijf jaar gehouden en is Nederlands grootste maritiem evenement. Naar verwachting zal in 2020 het evenement weer 5 dagen duren.
Het Statenjacht de Utrecht is er dan zeker weer bij.

Sail AmsterdamIn 2015 vond de negende editie plaats. Voor het Statenjacht was deelname aan SAIL Amsterdam 2015 een groot succes.
Het Statenjacht heeft 11 tochten gedurende Sail 2015 kunnen varen De grootste en indrukwekkendste Tall Ships van de hele wereld deden onze hoofdstad aan en er was een record aantal bezoekers op de kade Vanaf het Statenjacht de Utrecht waren deze erg goed te zien.

Traditiegetrouw zal de Amsterdamse haven weer dagenlang zinderen van alle muziek, cultuur en nautische rijkdom. Meer dan een miljoen mensen zullen het evenement bezoeken, te voet of per boot. Een uniek feest waar je zeker bij wilt zijn! Sinds Sail Amsterdam in 1975 voor de eerste keer georganiseerd werd, is het evenement dan ook uitgegroeid tot één van de belangrijkste relatie evenementen in Nederland.

Programma Sail Amsterdam 2020 (onder voorbehoud)

Sail AmsterdamHet Statenjacht De Utrecht zal op de 1e dag meevaren met de Sail-in.
Vele mooie tall ships komen die dag vanuit IJmuiden richting de Amsterdamse IJhaven gevaren. Een fantastisch spektakel om te zien en om vanaf het Statenjacht de Utrecht mee te maken!
Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er ‘s middags en ‘s avonds vaartochten.
De tall ships zijn te bezichtigen en het Amsterdamse IJ barst bijna uit zijn voegen van de vele bootjes, bezoekers en gezelligheid.
Elke avond wordt het feest afgesloten met een groots vuurwerk en live muziek.
Zondag is de Sail Out en worden de tall ships weer begeleid naar open zee, het Statenjacht de Utrecht is er zeker weer bij.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rond Sail Amsterdam en het Statenjacht De Utrecht? Houd dan geregeld onze website in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Voor meer informatie kunt u ook altijd even bellen of een email sturen. Neem gerust contact op.