Statenjacht Keuken

De Keuken

Een verblijf op het water maakt hongerig. Eten en drinken vormen dan ook een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsuitje, familiedag of bruiloft. In de wintermaanden wordt er bij Eetcafé Utrecht gezorgd voor een stevige, bijzondere maaltijd. Waar komt dat heerlijke eten vandaan?

Uw chef-kok Marike Schokking

Marike maakt al vanaf 2010 deel uit van de vaste bemanning van het Statenjacht De Utrecht. Begonnen als matroos en na het behalen van haar zeilbewijs mag zij het schip ook sturen. Samen met schipper Jarl Suijs exploiteert zij het Statenjacht De Utrecht in de wintermaanden al 5 jaar als “Eetcafé Utrecht”. Na alle taken die Marike in de afgelopen jaren aan boord heeft verricht heeft zij besloten voor een vaste plaats aan boord: in de kombuis. Want daar ligt uiteindelijk toch haar hart.

Marike: “Als er gekozen wordt te varen op een robuust en magnifiek schip, dan moet daar voedsel tegenover staan met eenzelfde robuustheid en uitstraling. Ik denk dan aan een geroosterd varken met een appel in de bek en een enorme vleesknots waar machtige mannen hun tanden in zetten. Dat gaat natuurlijk iets te ver, maar inspireert wel. Waar ik voor ga is eerlijk, vers en mooi eten met een robuust randje. “

Al het vlees dat ik gebruik is afkomstig van Keurslagerij Dick van Schip uit Utrecht en is allergeenvrij. Ik kan rekening houden met alle mogelijke allergieën en dieetwensen, mits ik dit uiterlijk twee weken van te voren weet. Voor vragen en overleg kunt u altijd contact opnemen.