Winter

Eetcafé Utrecht

We dopen het Statenjacht De Utrecht ’s winters om tot Eetcafé Utrecht. De keuken is traditioneel Oud Hollands, de kaart is klein maar verandert wekelijks. Ook nu zwaait chef-kok Marike de scepter in de keuken. Schipper Jarl Suijs is uw gastheer.

Aan de bijzondere gerechten die worden geserveerd proef je overduidelijk dat ze met veel aandacht zijn bereid met gebruik van verse en verrassende ingrediënten. Wat dacht u van een oud-Utrechtse stamppot Vijfschaft. Deze keer niet met worst maar met “zoer en vleisj”. Of een koolraapstamp met in boter gesmoorde savooiekool, een piccalillysausje, een sprenkeltje kaas, een zongedroogd tomaatje en het overheerlijke buikspek geleverd door keurslager Dick van Schip, langzaam gegaard op zijn Green Egg …..

Eetcafé Utrecht scoort hoog in de beoordelingen en de plaatsen zijn beperkt. Reserveren is dan ook aan te raden.